PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO TRŽIČ NADALJUJE VEČLETNO SODELOVANJE Z ZAMEJSKIMI GASILCI

Prostovoljno gasilsko društvo Tržič nadaljuje tradicionalno, več kot 40-letno sodelovanje s prostovoljnimi gasilci iz Borovelj.

( VIDEO KRONIKA 2005 )

( VIDEO KRONIKA 2007 )

( VIDEO KRONIKA 2011 )

( VIDEO KRONIKA 2012 )

( VIDEO KRONIKA 2012 )

Na povabilo FF Ferlach – Borovlje 

smo se 12. 7. 2015 kot edino gasilsko društvo od devetih povabljenih iz Gasilske zveze Tržič udeležili blagoslova novega vozila 

MTFA & GVM.

Blagoslov vozila je potekal v duhu počastitve 130. obletnice obstoja FF Ferlach – Borovlje. Po protokolarnem delu govornikov se je počastitev nadaljevala v glasbeno razvedrilnem vzdušju nepozabne Avsenikove glasbe.

To je bil tudi svojevrstni poklon genialnemu, nedavno preminulemu Slavku Avseniku. Njegova glasba združuje ljudi po vsem svetu.

Ideja prostovoljnosti, pomoči bližnjemu v nesreči pa združuje isto misleče na obeh straneh Karavank.

Tako kakor naši predniki tudi mladi člani PGD Tržič nadaljujejo skoraj polstoletno tradicijo vsestranskega sodelovanja z zamejskimi gasilci.

Gasilcem FF Ferlach – Borovlje smo v zahvalo in potrditev vsestranskega sodelovanja poklonili praktično darilo za reševanje – imobilizacijo oseb iz vozil.

Vroče poletno popoldne je ob domačih prijateljskih pomenkih še prehitro minilo. Ob slovesu smo se dogovorili za nadaljnje skupne aktivnosti . Ena izmed njih bo v ponedeljek, 20. julija 2015, s skupno vajo tehničnega reševanja s pomočjo vrvne tehnike.

 

Leave a Comment

Scroll to Top