TRŽIČANI SO DOBILI NOV DEFIBRILATOR

Prostovoljno gasilsko društvo Bistrica pri Tržiču in Tržič, sta se v petek 12. junija 2015 udeležila predstavitve temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem.

 Na parkirišču trgovine Spar so bili prikazani temeljni postopki oživljanja, ki naj bi jih znali vsi operativni gasilci v občini Tržič.

 Prostovoljni gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so že nekaj časa opremljeni zdefibrilator jem.

Največkrat so klicani na pomoč v večstanovanjske objekte, kjer pušča voda, lastnikov pa ni doma. S specialnim orodjem, vstopajo v zaklenjene prostore.

S tehničnim posegom vlomijo v stanovanje in zagledajo onemoglo osebo.

 Običajno so gasilci PGD Bistrica pri Tržiču prvi na kraju intervencije.Takrat bodo uporabili avtomatični defibrilator .

 Defibrilator je preprost za uporabo, ima dolgo življenjsko dobo, in kar je najpomembnejše, gre za napravo, ki omogoča več kot 92 odstotno ocenjeno stopnjo uspešnosti.

 Ker so gasilci prisotni tudi na vseh večjih dogodkih (družabnih, športnih ), kjer se zbere večje število ljudi in je s tem tudi večja možnost, da se srečajo z nenadnim srčnim zastojem.

Defibrilator je nameščen v gasilsko vozilo , ki naj bi ga temu primerno tudi označili.

 Vozilo je opremljeno še s torbo za prvo pomoč, prav tako tudi z zajemalnimi nosili, tako da bo za osebo, ki je potrebna takojšnje pomoči, poskrbljeno do prihoda poklicnih reševalcev.

 Prostovoljnemu gasilskemu društvu Bistrica pri Tržiču se je Župan mag. Borut Sajovic zahvalil, za izjemne napore pri opravljanju intervencij.

 Gasilci PGD Tržič želimo gasilcem PGD Bistrica pri Tržiču uspešno delo z  defibrilatorjem, pri odgovornem reševanju življenj na celotnem območju Občine Tržič.

 Več informacij na : http://www.aed-baza.si/

Leave a Comment

Scroll to Top