KDO SMO

PGD-TRŽIČ SE PREDSTAVI

Prostovoljno gasilsko društvo Tržič je gasilsko društvo 3. kategorije, delujemo na območju občine Tržič in smo del GZ-Tržič. Naše društvo ima sedež v centru mesta, ker imamo pa zelo veliko hribovitega področja je naš požarni okoliš zelo razgiban in raznolik. Leta 2014 štejemo že 131 let in v teh letih smo naredili že veliko. Naj omenimo samo prizidek izpred dvajsetih let in pa zamenjavo starih vozil z novimi. Sedaj razpolagamo s tremi gasilskimi vozili, katera so redno vzdrževana in opremljena v skladu s tipizacijo in cestno prometnimi predpisi. Prav tako je z opremo naših gasilcev, ki je sodobna, redno vzdrževana in tipizirana iz strani GZS.

S tem pa naših aktivnosti še zdaleč ni konec, saj poleg naših glavnih nalog, REŠEVANJA, ZAŠČITE in GAŠENJA se udeležujemo še gasilskih tekmovanj, raznih prireditev, varovanj, izobraževanj, vaj in še bi lahko naštevali.

Čez leto pa po naših najboljših močeh pomagamo občanom, ki nas potrebujejo tudi takrat, ko se ne oglasi sirena, tako ob sušah prevažamo vodo, čistimo kanalizacije, dvorišča, ceste… Živimo v okolju, ki se nenehno razvija, prav tako pa smo primorani temu slediti tudi v društvu, saj na tak način pridobivamo nova znanja in izkušnje. Za čas, ki je pred nami bomo veliko aktivnosti namenili vključevanju mladih v naše vrste, saj lahko samo tako zagotovimo obstoj naše dejavnosti tudi v bodoče. Vsem simpatizerjem gasilstva, donatorjem, občankam in občanom, ter občini Tržič se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo za pomoč, prav tako pa zahvala vsem članicam in članom za izredni trud, ki ga vlagate v razvoj gasilskega društva in operativne enote. NA POMOČ !!

POROCILO O USPOSOBLJENOSTI 2012

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top