140 let v službi sočloveka

Danes je prav poseben dan – praznujemo namreč rojstni dan!🎉🥳🎉🥳

Četrtega aprila leta 1883 je bil postavljen temeljni kamen PGD Tržič, ki je eno izmed najstarejših prostovoljnih gasilskih društev in deluje nepretrgoma že 🎊140🎊 let. Takratni župan Karel Mally, Josip Dornig in Anton Globočnik so za boj proti ognju zbrali 33 plemenitih mož, ki so s skromnim gasilskim orodjem branili mesto Tržič.

Niti slutili niso, kako se bo njihova zamisel razrasla po okoliških vaseh. Na območju občine Tržič je danes kar 9 gasilskih društev, ki tako na vajah kot intervencijah sodelujemo🤝 in si solidarno pomagamo med seboj💪. Skozi obdobje od leta 1883 pa do 2023 je med vrste tržiških gasilcev stopilo nešteto članov, željnih priskočiti na pomoč soljudem ob najhujših tragedijah in stiskah. Prav gasilke in gasilci smo in ostajamo gonilna sila društva ter si želimo uspešnega delovanja še mnogo let. Svoje upe polagamo v mlajše generacije, na katere prenašamo spoštovanje do naše zgodovine in vse izkušnje ter znanje, ki jim bodo dobra popotnica za vse izzive v prihodnosti.

Z današnjim praznovanjem odpiramo kroniko »140 let v službi sočloveka«, s katero vas bomo v naslednjih mesecih popeljali skozi zgodovino našega poslanstva. Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!🚨

Člani 2023
Scroll to Top